Coronavirus

Veel gestelde vragen over het Coronavirus met betrekking tot uw verzekering.

Ik ben al op vakantie/onderweg

Volg de instructies van de lokale autoriteiten
Hou de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten via www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Hier kunt u de meest actuele informatie vinden over het reisadvies in uw vakantieland. Het is belangrijk dat u de instructies van de lokale autoriteiten goed volgt.

Ik wil mijn vakantie afbreken. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen vergoed?
Deze kosten zijn niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. U kunt contact opnemen met het bedrijf waar u een boeking heeft gedaan (bijv. reis- of vervoersorganisatie). Mogelijk bieden zij een oplossing of vergoeden zij uw annuleringskosten.

Ik ben ziek geworden en ben bang dat ik besmet ben. Wat moet ik doen?
Heeft u een reisverzekering bij EAC advies? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale, het alarmnummer staat op uw polisblad of in uw digitale polismap. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Onze Alarmcentrale helpt u verder. Als landen code geel of groen hebben is er dekking, bij oranje en rood niet!

Waar vind ik de meest actuele informatie over het reisadvies in mijn vakantieland?
Hou de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Ik wil mijn vakantie annuleren. Worden mijn annuleringskosten vergoed?
Het annuleren van uw reis in verband met het coronavirus is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. U kunt contact opnemen met het bedrijf waar u een boeking heeft gedaan (bijv. reis-of vervoersorganisatie). Mogelijk bieden zij een oplossing of vergoeden zij uw annuleringskosten.

Ik heb een voucher van mijn reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij ontvangen, maar ik wil mijn geld terug. Kan dat?

Dit is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. U kunt het beste contact opnemen met de reis- of vervoersorganisatie.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken adviseert niet te reizen naar het land of gebied van mijn vakantiebestemming. Vanwege dit advies wil ik niet meer op reis. Vallen gemaakte kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Het annuleren van uw reis vanwege het advies van buitenlandse zaken is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering.

Scroll to Top

Aanmelden nieuwsbrief