Bromfiets verzekeren op naam van ouders niet altijd slim

Het juist verzekeren van een bromfiets is heel belangrijk, zeker als het een bromfiets betreft die ook, of voornamelijk, gebruikt wordt door een jonge bestuurder. Het is vaak verleidelijk om het voertuig op naam van de ouders te verzekeren. De premie ligt dan vele malen lager, zeker wanneer er ook nog sprake is van schadevrije jaren. Toch is deze constructie niet verstandig, omdat dit tot flinke consequenties kan leiden wanneer er schade ontstaat.

 

Wat voor consequenties hieraan verbonden zitten verschilt enorm per verzekeraar. Wel kunnen wij een aantal voorwaarden noemen die zeer regelmatig gebruikt worden door aanbieders van een bromfietsverzekering.

 

*Het kan zijn dat een verzekeraar jonge bestuurders bij voorbaat al uitsluit van de polis. Rijdt de jongere tóch met de bromfiets? Dan wordt de schade niet vergoed

*Het kan ook voorkomen dat de verzekeraar de bromfietsverzekering stopzet wanneer blijkt dat de jonge bestuurder rijdt zonder dat dit bekend was

*Blijkt dat er schade veroorzaakt is door een jonge bestuurder? Dan kan een verzekeraar daar een zeer hoog eigen risico voor rekenen van wel honderden euro’s.

 

Het beste is om de juiste regelmatig bestuurder op te geven als regelmatig bestuurder. In dat geval is het zo dat de premie wel hoger ligt. Maar de verzekeraar kent dan wel het risico en heeft dit dan ook geaccepteerd. Dan zal de schade ook zonder problemen vergoed worden. Wanneer er meerdere mensen op de bromfiets rijden is het altijd het beste om de jongste regelmatige bestuurder op te geven. Dit voorkomt problemen bij schade.

Scroll naar boven