Reisverzekering 2023

De zomer komt er weer aan, en daarmee ook de zomervakanties. Het is altijd goed om na te gaan of de dekking van uw reisverzekering nog overeenkomt met uw wensen. Het kan zijn dat u niet goed genoeg verzekerd bent, maar het kan ook zijn dat u te veel heeft meeverzekerd. In dit artikel wijden wij hier graag over uit.

Europa dekking of werelddekking?
De reisverzekering valt onder te verdelen in Europa dekking en wereldekking. Van sommige bestemmingen is het soms onduidelijk of dit binnen Europa valt of niet. Men neemt daarom vaak een werelddekking om zeker te zijn dat het in orde is, maar de Europadekking is vaak ruimer dan gedacht. De Europadekking is in de volgende landen/gebieden geldig; Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Kinderen meeverzekerd op de reisverzekering?
Zolang kinderen thuis wonen zijn ze meeverzekerd op de reisverzekering (als ze ook vermeld staan op het polisblad). Maar wanneer kinderen uitwonend studeren zijn ze ook meeverzekerd op uw reisverzekering. In dat geval hoeven uw kinderen nog geen eigen reisverzekering af te sluiten. Wel kan er om een bewijs gevraagd worden dat het kind een uitwonende student is.

Medische kosten
Soms kiest men ervoor om de medische kosten niet mee te verzekeren omdat deze al meeverzekerd zijn onder de zorgverzekering. Dat is ook voor een gedeelte het geval. Soms kan echter de vergoeding te laag zijn waardoor u een gedeelte alsnog zelf moet betalen. Uw zorgverzekering vergoed noodzakelijke kosten tot de Nederlandse kostprijs. De dekking medische kosten op de reisverzekering kan de aanvullende kosten vergoeden.

Heeft u nog geen reis/annuleringsverzekering en wilt u een offerte klik hier

Scroll naar boven