Wintersportdekking op de reisverzekering

Wintersportdekking op de reisverzekering

Jaarlijks gaan er bijna 1 miljoen mensen op wintersport. Dit verloopt meestal zonder problemen. Toch is een goede reisverzekering met een wintersportdekking een must voor als het anders loopt. De wintersportdekking is niet standaard meeverzekerd. Dit is een aparte module die meeverzekerd dient te worden.

Medische kosten
Vaak wordt gedacht dat medische kosten volledig vergoed worden door de zorgverzekering. Echter vergoeden zorgverzekeraars alleen het in Nederland gangbare tarief. In landen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kan de ziekenhuisrekening een stuk hoger uitvallen. Een reisverzekering met medische kosten dekt dit verschil. Voor medische kosten die gemaakt worden op de wintersportvakantie is een wintersportdekking vereist.

Europese gezondheidskaart
Gaat u op (wintersport)vakantie in Europa? Neemt u dan uw Europese gezondheidskaart (EHIC) mee. Dit voorkomt dat u dure rekeningen moet voorschieten. Bij veel zorgverzekeraars staat de EHIC standaard op de achterkant van de zorgpas. Als dit niet het geval is kunt u dit aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Gaat u dit jaar op wintersport en twijfelt u of u hiervoor voldoende verzekerd bent? Neemt u dan contact met ons op!

Scroll naar boven